2012-01-18 16:45:10• hírek • Szatmar.ro

Németországban is szövetségi hátszele van az Aradnak?

Csütörtökön indul útnak a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata, hogy a németországi Wasserburgból elhozza a Közép-Európa Kupa megnyeréséért járó trófeát. Dan Fleseriu leányainak nem lesz könnyű dolga: az Arad „nemzeti" módszereket is bevet a továbbjutásért.

A két erdélyi gárda ugyanis szombaton, 15.00 órai kezdettel egymás ellen vív meg a döntőbe jutásért - a másik ágon három órával később a házigazda a cseh Trutnovval mérkőzik meg ugyanazért a célért.

A VSK mindhárom téli igazolását bevetheti majd a remélt siker eléréséért: Shannika Freeman és Khadijah Whittington ugyanúgy játékra kész, mint Mészáros Anita. Utóbbi klasszikus értelemben véve nem új szerzemény, ám térdoperációja miatt az idény eddigi részében még nem léphetett pályára. December 10.-e óta azonban edz, két hete pedig teljes intenzitású munkát végez, így játékra kész.

Új igazolásokkal készülnek a négyes döntőre az aradiak is: a Final Four idejére kölcsönvették a Targovistétől Ciocant és Givens. Annak ellenére, hogy a szabályzat kimondja: egy játékos egy szezonon belül csak egyszer válthat klubot. Kivéve, ha „a nemzeti érdek" így kívánja. A szövetség erre rábólintott, ami azt sugallja, hogy az Arad továbbjutása a VSK ellen a „nemzeti érdeket" szolgálja.

„Felhívtam Carmen Tocala elnökasszonyt (Román Kosárlabda Szövetség, szerk.), aki azt mondta, az átigazolás teljesen szabályos. Viszont azt ő sem tartaná etikusnak, ha Ciocan és Givens a szatmáriak ellen pályára lépne. Ezért ő is ott lesz Wasserburgban, és megpróbál majd érvényt szerezni ennek az akaratának", mondta Kereskényi Gábor, a VSK igazgatótanácsának elnöke.

Mészáros Anita és Dan Fleseriu

Dan Fleseriu nem esett kétségbe: szerinte a továbbjutási esélyek így is kiegyenlítettek. „Némileg változtatnunk kellett a védekezési és a támadási rendszeren is, az edzésen főleg a gyors játékot és az agresszívabb védekezést gyakoroltuk, habár nem tudom a szlovák és cseh bírópáros milyen felfogásban vezeti majd a meccset. A cseh kosárlabdában a bírók nemigen engedik a keményebb játékot, de ez majd csak a mérkőzésen derül ki, és aszerint kell majd alkalmazkodnunk a játékban is. Mindkét stílusra megvannak a megfelelő emberek", magyarázta.

Az aradi eljárás visszájára is elsülhet, világított rá Mészáros Anita: „Nem tudom, hogy mennyire segíthetik a csapatot, és az sem biztos, hogy minden játékos jó néven veszi az érkezésüket".

A VSK csapategységével viszont semmilyen gond nincs. Még akkor sem, ha Mészáros Izabella, Nagy Anita és Diana Moldovan nem került be az utazó keretbe. Így a Mészáros Anita, Claudia Pop, Annemarie Părău, Amra Mehmedic, Orosz Andrea, Monica Ivan, Rada Giurgiu, Khadijah Whittington, Shanika Freeman és Szmutku Renáta próbálja meg elhozni a győztesnek járó serleget Wasserburgból.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: